IDEI PENTRU COMUNITATE

IDEI PENTRU COMUNITATE

În sala de şedinţe a Consiliului Local a avut loc, miercuri, 8 mai, o Cafenea Publică organizată de Institutul pentru Democrație Participativă Euro Qvorum și Organizația Bene Merenti. La eveniment au paticipat viceprimarul Alexandru Vladu, directori executivi din cadrul Primăriei şi ai instituţiilor subordonate acesteia, precum şi angajaţi ai Administraţiei Publice Locale.
În cadrul evenimentului, organizatorii au prezentat un proiect denumit “Idei pentru comunitate” ce îşi propune să stabilească un liant de comunicare şi implicare activă între cetăţeni, ONG-uri, reprezentanţii mediului privat şi instituţiile publice locale pentru a duce la o îmbunătăţire a vieţii comunităţii în care trăiesc.
Acţiunea s-a desfăşurat sub forma unei cafenele publice şi a constat într-un dialog activ, în care fiecare dintre participanţi a venit cu propuneri viabile în ceea priveşte îmbunătăţirea traiului din comunitatea giurgiuveană.
Organizatorii sunt de părere că metoda Cafenelei Publice este unul dintre instrumentele prin care se poate stimula implicarea cetăţenilor, a ONG-urilor și a reprezentanților mediului privat în procesul decizional la nivelul municipiului Giurgiu.
Proiectul „Idei pentru comunitate”, finanţat prin granturile SEE 2009–2014, în cadrul Fondului ONG în România, are la bază conceptul inovator de Community-Led Local Development – CLLD, respectiv dezvoltarea locală aflată în responsabilitatea comunității.
La finalul Cafenelei Publice participanţii au fost invitaţi să se alăture Grupului de Iniţiativă Giurgiu care va căuta să identifice problemele comunităţii cu sprijinul ONG-urilor, mediului privat şi societăţii civile.

Ultima modificare: 21.09.2022 – 14:06 de către

Anteriorul CONFERINŢE DE PRESĂ PENTRU CELE DOUĂ PROIECTE DE REABILITARE TERMICĂ A NOUĂ BLOCURI DIN CARTIERUL POLICLINICĂ

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.